Support

Lorem ipsum dolor sit amet:

24h / 365days

We offer support for our customers

Mon - Fri 8:00am - 5:00pm (GMT +1)

Get in touch

Cybersteel Inc.
376-293 City Road, Suite 600
San Francisco, CA 94102

Have any questions?
+44 1234 567 890

Drop us a line
info@yourdomain.com

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec.

Kulinarična delavnica zdravi jabolčni prigrizki

Kulinarična delavnica je namenjena šolarjem in traja dve šolski uri. Program prilagajamo različnim starostnim skupinam, ključni temi delavnice pa sta kulinarika in invalidnost.

Delavnico izvajamo v učni kuhinji Zavoda za razvoj lokalnih skupnosti HUDO DOBRO v Renkovcih, kjer z zapriseženostjo lokalnemu izvoru in spoštovanju ročnega dela invalidov ustvarjamo linijo prehrambnih izdelkov blagovne znamke HUDO DOBRO.

Vabimo vas, da si preberete podrobnejši opis programa in k morebitni vključitvi delavnice v izobraževalni program, interesne dejavnosti in dogodke vaše šole.

 

 

 

Cilji delavnice:

- učenci spoznajo jedi iz travniških jabolk,

- z okušanjem sestavin poglabljajo svoje zaznavanje,

- razvijajo veščine in ročne spretnosti, ki so potrebne za pripravo jedi,

- spoznajo elemente socialnega podjetništva,

- se urijo v komunikaciji, sodelovanju in skupnemu iskanju rešitev. 

Kaj bomo počeli?

Uvodni del

V uvodnem delu otrokom predstavimo našo dejavnost, ki temelji na aktivnem vključevanju ranljivejših skupin v delovno okolje.

Kulinarični del

V nadaljevanju se del programa izvaja v naši učni kuhinji, kjer udeleženci pripravijo dva zdrava prigrizka, katerih glavna sestavina so jabolka iz okoliških travniških sadovnjakov. V sproščenem vzdušju in prijetnem okolju učne kuhinje otroci doživijo čarobnost vonjev in okusov, ki jih pričarajo sestavine, pridelane v bližnji okolici. Predstavimo jim uporabnost jabolk in jedi, v katere jih vključujemo oz. so jih nekdaj vključevali in jih seznanimo z ohranjanjem ekstenzivnih domačih travniških nasadov. Z aktivnim sodelovanjem pri pripravi jedi otroci razvijajo veščine in ročne spretnosti kot so priprava zdravega prigrizka, tehtanje surovin, gnetenje, lupljenje, rezanje in čiščenje delovnega prostora.

Socialne igre

V drugem delu programa se udeleženci preko socialne igre urijo v medsebojni komunikaciji, sodelovanju in skupnem reševanju problema. Ob koncu je čas namenjen refleksiji, pogovoru in vprašanjem.

Zaključek

Delavnico zaključimo z okusnimi zdravimi prigrizki, katere so otroci pripravili v kuhinji.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na tel.: 040 866 430 ali preko E-mail: info@hudo-dobro.si.

HUDO-DOBRO 2024. Vse pravice pridržane.
You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close